20 Νοεμβρίου 2022

[στην Πάρνηθα, 19.11.2022]

Ότι το μονοπάτι, το οποίο κινείται περιμετρικά των δύο μεγαλύτερων κορυφών τής Πάρνηθας (σ.σ. «Καραβόλα» – 1.413 μ. και «Όρνιο» – 1.340 μ.), και παρά τη μικρή υψομετρική διαφορά τού ψηλότερου από το χαμηλότερο σημείο του και το εύκολο της διαδρομής του,  θεωρείται από τα ωραιότερα τής Πάρνηθας είναι κάτι που αναγνωρίζεται από πολλούς περιπατητές και ορειβάτες στην Πάρνηθα και οι εικόνες που ακολουθούν ευελπιστώ να μεταφέρουνε μια υποψία τής ομορφιάς του.
Η κυκλική διαδρομή, την οποία ακολουθήσαμε το πρωινό τής 19ης Νοέμβρη 2022, με σημείο αφετηρίας και κατάληξης το «Μπάφι», έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.


Αρχικά κινηθήκαμε προς τα δυτικά διαγράφοντας τη διαδρομή κατά τη φορά των δεικτών τού ρολογιού. Μετά τις πρώτες λίγες εκατοντάδες μέτρα, που γίνανε σε ασφαλτόδρομο, ακολουθήσαμε το μονοπάτι προς το πυροφυλάκιο τού ΕΔΑΣΑ, στη Σκίπιζα.






















Η θέα από εκεί είναι υπέροχη!
Στις εικόνες που ακολουθούνε, ληφθήκανε με τηλεφακό, διακρίνονται μεταξύ άλλων:
Η κορυφή «Κυρά»
















Το Θριάσιο Πεδίο, ο κόλπος της Ελευσίνας και η Σαλαμίνα
















Το Αιολικό πάρκο τής Πάρνηθας
















Ο Κιθαιρώνας
















Η Χαλκίδα
















Το όρος Δίφρυ Εύβοιας
















Και η περιοχή τής Ερέτριας και ένα F/B που περνάει στην Ερέτρια από τη Σκάλα Ορωπού


















Οι υπόλοιπες εικόνες από το βόρειο μέρος τού μονοπατιού, που μεγάλο μέρος του, παραμένει ανήλιαγο για σημαντικό χρονικό διάστημα τού έτους. Μες στην πολύ του υγρασία και κυρίως δίπλα σε πεσμένους κορμούς δέντρων, κλαδιών κλπ, που σαπίζουν, ένα νοεμβριανό  πανηγύρι μανιταριών!     

















Δεν υπάρχουν σχόλια: