06 Δεκεμβρίου 2022

[στην κορυφή τής Κακής Ράχης, στην Πάρνηθα, 05.12.2022]

Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από τη σύντομη σχετικά διαδρομή (περί τα 6 χλμ. και υψομετρικής διαφοράς 216 μ.), την οποία ακολούθησα το συννεφιασμένο πρωινό τής 5ης Δεκέμβρη, στην Πάρνηθα. Διαδρομή, η οποία πέρασε από την τρίτη ψηλότερη κορυφή τής Πάρνηθας, στην «Κακή Ράχη», στα 1.261 μ. [σ.σ. οι δύο ψηλότερες είναι οι: «Καραβόλα»  (1.413 μ.) και «Όρνιο» (1.340 μ.), οι οποίες όμως δεν προσεγγίζονται αφού στη μεν πρώτη βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ στη δεύτερη τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις].
Η εικόνα που ακολουθεί λήφθηκε από το δρόμο ανεβαίνοντας, πριν την ανατολή, με την Πεντέλη να δείχνει «σαν ηφαίστειο που ξυπνά»  


















Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:

























Σημείο εκκίνησης και επιστροφής ήτανε το Κιόσκι, στο σημείο στο οποίο ο δρόμος, που ανεβαίνει την Πάρνηθα, καθώς έρχεται από Αγ. Τριάδα διακλαδίζεται σε αυτόν που κατευθύνεται προς Μπάφι κλπ και αυτόν προς το Casino τής Πάρνηθας.

Ακολουθούν εικόνες από το κινηματογραφικό πρωινό τής 5ης Δεκέμβρη 2022, στην Πάρνηθα, από:

το μονοπάτι προς Μπάφι (στη δεύτερη, στο βάθος, στο όριο τού ορίζοντα, διακρίνονται δύο ελάφια)






















το δρόμο προς το σημείο που ξεκινάει το μονοπάτι προς την κορυφή τού ορεινού όγκου «Κακή Ράχη»

























το όχι σαφές μονοπάτι (σηματοδοτημένο πάντως κατά τόπους με διάσπαρτους κούκους) προς την πεπλατυσμένη κορυφή «Κακή Ράχη» (το video από την κορυφή)



















το μονοπάτι (σηματοδοτημένο αρχικά μόνο με κούκους και σύντομα και με κόκκινη μπογιά)
που κατεβαίνει τη νότια πλαγιά της Κακής Ράχης...



















...το οποίο, από το σημείο τού υπερμεγέθους με αυξανόμενο ύψος κούκου τής πρώτης εικόνας, στρέφεται νότια με την κλίση του να αυξάνεται (σ.σ. υποθέτω, γιατί δεν έχω ξαναπεράσει από την περιοχή αυτή, ότι η θέα προς τα νότια ιδίως θα είναι πολύ καλή. Ευελπιστώ να περάσω σύντομα με ηλιοφάνεια)

























τον σε κακή κατάσταση δασικό χωματόδρομο, ο οποίος κατεβαίνει από στρατιωτικές εγκαταστάσεις προς μια μεγάλη δεξαμενή νερού (διακρίνεται στην τελευταία εικόνα) και τον ασφαλτόδρομο.





















Από τη δεξαμενή συνεχίσαμε, μέχρι το σημείο που ξεκινήσαμε, σε ένα μονοπάτι / δρόμο ελαφιών (σ.σ. θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ελάφια γενικά κινούνται σε μονοπάτια, κάποια από τα οποία συντηρούνται με τον τρόπο αυτό από αυτά. Υποθέτω επίσης πως με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται να απομακρυνθούνε γρήγορα από ένα σημείο αν νιώσουν ότι απειλούνται).

Δεν υπάρχουν σχόλια: