01 Ιανουαρίου 2023

[στην Πεντέλη, 29.12.2022]

Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από τη διαδρομή, την οποία ακολούθησα το πρωινό τής 29ης Δεκέμβρη 2022, στην Πεντέλη. Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:


H διαδρομή πέρασε από τις δυο κορυφές, στα 997 μ. και 953 μ. υψ. αντίστοιχα, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ τής κορυφής «Πύρεζα», στα 897 μ. υψ., (στα ανατολικά) και της δεύτερης ψηλότερης κορυφής τής Πεντέλης, στα 1.003 μ. υψ., (στα δυτικά) η οποία βρίσκεται ανατολικά τής ψηλότερης κορυφής, στα 1.108 μ., μες στον κύριο χώρο των παλιών λατομείων.

Το ανέβασμα στις δύο κορυφές, από το δασικό χωματόδρομο, γίνεται εκτός μονοπατιού αλλά σε βατό με χαμηλή βλάστηση, τοπίο, στο οποίο διακρίνονται περάσματα που έχουν πατηθεί. Η πρόσβαση πάντως μπορεί να γίνει από όλες τις κατευθύνσεις πλην της βόρειας και αυτό γιατί τα σημεία, στους δασικούς δρόμους, από τα οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποιος, βρίσκονται πολύ πιο χαμηλά, η κλίση προς τα βόρεια είναι πιο έντονη και η βλάστηση πιο πυκνή.

Ανεβαίνοντας κατέγραψα ένα όμορφο παιχνίδι τού ήλιου με τα σύννεφα:

Ακολουθούν εικόνες από την κορυφή στα 997 μ. Το πρώτο video από το διάσελο μεταξύ των κορυφών στα 1.003 μ. και στα 997 μ. 



























Στην πρώτη από τις επόμενες, με την εύνοια τής τύχης, φωτογράφισα τη σκιά μου πάνω στα σύννεφα καθώς και την αμυδρή αντανάκλαση τού ήλιου σε αυτά!























Στις επόμενες, η κορυφή στα 997 μ. από το δασικό δρόμο, η πρώτη, και ανεβαίνοντας την κορυφή στα 957 μ., η δεύτερη.




















Οι επόμενες από την πεπλατυσμένη κορυφή στα 957 μ. 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: