10 Μαρτίου 2019

[στην παλιά παραδοσιακή ασβεστοκάμινο και το καμίνι των παλιών μεταλλείων Βήχου στα Γλυκά Νερά και στο μεταλλείο στον Άγιο Αντρέα Παιανίας 06.03.2019]

Στη συνοικία "Κάτω Γλυκά Νερά", στα Γλυκά Νερά αττικής βρίσκονται μες στο περιαστικό δάσος (δες το χάρτη από το wikimapia):



- λίγες δεκάδες μέτρα από το τέλος τής οδού Ασκληπιού μια παλιά παραδοσιακή ασβοστοκάμινος

























και

- σε οικοπεδικό μη περιφραγμένο χώρο, επί της οδού Χάλκης, ερείπια των εγκαταστάσεων μεταλλείων σιδήρου Βήχου με το πλέον ενδιαφέρον φωτογραφικά κτίσμα την καμινάδα, εικόνες από την οποία ακολουθούν. Να σημειώσουμε μόνο ότι σε κάποιο εμφανές σημείο της έφερε ανάγλυφη την ένδειξη "Σ. ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ - ΧΑΛΚΙΣ" (προφανώς του κατασκευαστή)































Εδώ εικόνες από τα ορυχεία των μεταλλείων Βήχου.


---------------------------------------------------------------------------------------------

Το μεταλλείο, εικόνες από το οποίο ακολουθούν, βρίσκεται στον Άγιο Αντρέα Παιανίας, κοντά στο σημείο συνάντησης των δυο δασικών δρόμων διατρέχουν από τα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά τον Υμηττό, περί τα 1150 μ. από το τέρμα τής οδού Σερρών (δες χάρτη από το wikimapia), στην οποία φτάνουμε ακολουθώντας την οδό Προσηλίου από την αρχή της, στη λεωφόρο Λαυρίου, μέχρι το τέρμα της.
Από τις δύο εισόδους του, η πρώτη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δασικό δρόμο και η δεύτερη (κατακόρυφη) λίγα μέτρα παραδίπλα.











   

Δεν υπάρχουν σχόλια: