07 Ιουνίου 2020

[προς την κορυφή τού λόφου με το εκκλησάκι τού Πρ. Ηλία, σε υψ. 641 μ., 06.06.2020]

Μετά μια βδομάδα ανεβήκαμε πάλι στο λόφο, ανατολικά τής Γλυφάδας, με το εκκλησάκι τού Προφήτη Ηλία, αλλά αυτή τη φορά συνεχίσαμε και ακολουθήσαμε το καλώς σηματοδοτημένο μονοπάτι μέχρι την κορυφή τού λόφου στα 641 μ. 




















Το μονοπάτι είναι βατό, αρχικά με μεγάλη κλίση που σταδιακά μειώνεται μέχρι να βρεθείς στην πεπλατυσμένη κορυφή, από την οποία μπορείς να κινηθείς εύκολα προς το Στρώμα και το Στραβαετό, αφού βρίσκεται πολύ κοντά, έχοντας πρόσβαση, στο δασικό δρόμο που διατρέχει το Νότιο Υμηττό από το Πανόραμα μέχρι τις εγκαταστάσεις τής Πολιτικής Αεροπορίας στο Στρώμα.
Η διαδρομή δεν ξεπερνά τα 5 με 6 χλμ., με την επιστροφή, ξεκίνησε από τα 170 μ. υψόμετρο, στο τέλος τής οδού Μεγάλου Σπηλαίου, στη Δεξαμενή, και διήρκεσε 2,5 ώρες με τις στάσεις για ανάσες και λήψη φωτογραφιών. Ξεκινήσαμε αρκετά πρωί για να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι ο ήλιος αργεί να φανεί, ακόμη και τον Ιούνη, κάτι που διευκολύνει το ανέβασμα, λόγω της μεγάλης κλίσης και του προσανατολισμού τής δυτικής πλαγιάς τού λόφου. 































Στην επιστροφή περάσαμε και από το σημείο που βρίσκεται το Μεγάλο Βάραθρο Προφήτη Ηλία, νοτιοανατολικά της Δεξαμενής.  




    

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: