10 Νοεμβρίου 2020

[στη δεύτερη κορυφή τού Κορακοβουνίου στο βόρειο Υμηττό, 08.11.2020]

Στο παρόν ακολουθούμε τη διαδρομή από την Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη τού Κυνηγού ή των Φιλοσόφων προς τη βορειότερη κορυφή τού Κορακοβουνίου στο βόρειο Υμηττό, που βρίσκεται στα 692 μ. υψόμετρο, και είναι η χαμηλότερη από τις δύο, αφού η άλλη βρίσκεται στα 728 μ. υψόμετρο. Η διαδρομή (σχεδόν ταυτόσημη με της επιστροφής) έγινε μέσω μονοπατιών (βλέπε χάρτη από wikimapia).


Αρχικά περάσαμε από τα Ορυχεία Φυρέ και συνεχίσαμε νότια κατά μήκος τού μονοπατιού / παλιού χωματόδρομου (ο οποίος ανατολικά υποστηρίζεται με αναλημματικό τοίχο αφού όταν λειτουργούσε το ορυχείο θα περνούσαν οχήματα). Προχωρώντας συναντήσαμε, στο δεξί μας χέρι, τρία ανοιχτά πηγάδια, που οδηγούνε στην κύρια σήραγγα τού εγκαταλελειμμένου ορυχείου, η οποία θα κινούνταν (υποθέτω) παράλληλα στον παλιό χωματόδρομο.

37°59'56"N 23°50'12"E:





















37°59'55"N 23°50'11"E:

























37°59'53"N 23°50'10"E:




















Λίγο μετά ο παλιός χωματόδρομος στενεύει σε καθαρό μονοπάτι και στρέφεται νοτιοδυτικά. Στη συνέχεια περάσαμε, ανεβαίνοντας κάθετα, τους δυο κύριους δασικούς χωματόδρομους, οι οποίοι διατρέχουνε παράλληλα το βόρειο Υμηττό από το σημείο που ξεκινάνε (στο ύψος τού νεκροταφείου Παπάγου) μέχρι που καταλήγουνε (στο ύψος τής Παιανίας, συνεχίζοντας κατόπιν ως ένας μέχρι το Σπήλαιο Κουτούκι), το Σπήλαιο τής Νυχτερίδας, και συνεχίζοντας, στη διαδρομή 10






















, φτάσαμε στην βορειότερη κορυφή τού Κορακοβουνίου.    







Δεν υπάρχουν σχόλια: