03 Ιανουαρίου 2021

[στη ρεματιά, στο όρος Αιγάλεω, που βγαίνει στην περιοχή Άγιος Χριστόφορος - Άνω Νεάπολη τής Νίκαιας Πειραιά, 02.01.2021]

Στο παρόν ακολουθούμε τη διαδρομή, στο Όρος Αιγάλεω, όπως καταγράφεται στο χάρτη από τη wikimapia, που ακολουθεί.


Από την υπόψη διαδρομή ακολουθούν εικόνες από το τμήμα που αφορά τη ρεματιά, από τα ανάντη της μέχρι τα όρια τής πόλης, που βγαίνει στην περιοχή  Άγιος Χριστόφορος - Άνω Νεάπολη τής Νίκαιας Πειραιά, όπου σκεπάζεται (να σημειώσουμε ότι λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο που σκεπάζεται, στην οδό Κωστή Παλαμά, στο ύψος των αρ. 169-171, το ρέμα ξεσκεπάζεται για λίγο) και καλυμμένο πια, αφού συμβάλλει υπόγεια με κάποια άλλα ρέματα, που κατεβαίνουν από το Αιγάλεω Όρος, εκβάλλει μες στο λιμάνι του Πειραιά, στο τέρμα τής Οδού Κόνωνος, δίπλα στην Πύλη 6.
Η διαδρομή μες στη ρεματιά είναι πολύ όμορφη και το μονοπάτι, περί το 1 χλμ. μήκος, κινείται υψομετρικά από τα 261 μ. στα 377 μ. (στο σημείο που το μονοπάτι συναντά το δασικό δρόμο που ανατολικά βγαίνει στα πυροβολεία), σε κάποια σημεία περνά πάνω στην κοίτη ενώ είναι βατό χωρίς καμιά δυσκολία.
Να σημειώσουμε ότι μας έκανε εντύπωση το ξύπνημα των καμπιών των πεύκων, όντας αρχές Γενάρη. Αλλά τι αρχές Γενάρη όταν αισθάνεσαι άνετα πρωί-πρωί στο όρος Αιγάλεω μ’ ένα κοντομάνικο τύπου polo κι ένα φανελάκι. 
Επίσης λίγες δεκάδες μέτρα από το μονοπάτι, ψηλά προς τις πλαγιές τού Αιγάλεω, στη βάση ενός συμπλέγματος βράχων, συναντήσαμε ένα βραχοσκεπές με εξαιρετική θέα προς το λεκανοπέδιο τής Αθήνας. Επιλέξαμε να μην δημοσιεύσουμε εικόνες μιας και διαμένει ένας άστεγος.














Δεν υπάρχουν σχόλια: