30 Μαρτίου 2021

[στο χώρο των σπηλιών, στη θέση 38°05'57''N 23°40'40''E, στη Φυλή, 26.03.2021]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από δυο όμορες σπηλιές, οι οποίες επικοινωνούν εσωτερικά και βρίσκονται δίπλα στη Λ. Φυλής, λίγο πριν την είσοδο της στο Δ.Δ. Φυλής τού δήμου τής Φυλής, στη θέση 38°05'57''N 23°40'40''E.
Στις ευρύχωρες εισόδους τους υπάρχουν χαμηλού ύψους ξερολιθιές και χρησιμοποιούνται περιστασιακά ως στάνες. Η αριστερή, όπως τις προσεγγίζουμε, έχει βάθος αρκετών μέτρων. Δεν έχουνε μεγάλο ύψος. Διαθέτουνε διάκοσμο, με της δεξιάς τελείως υποτυπώδη. Οι οροφές τους είναι καπνισμένες ενώ υπάρχουν ενεργές σταγονορροές. Στην έκτη από τις εικόνες, που ακολουθούν, ο φακός τού κινητού έγραψε την πτώση μιας σταγόνας. Έχουνε καλή θέα προς το όρος Ντάρδιζα, το οποίο βρίσκεται νότια τής Πάρνηθας και παρεμβάλλεται μεταξύ του Πανοράματος Λιοσίων και του βόρειου μέρους τού δήμου Αχαρνών.
Ακολουθώντας, αναγκαστικά, τα «έξυπνα» μέτρα κατά της διασποράς τού κοροναϊού, στην περιοχή φτάσαμε με ποδήλατο. Το πρόβλημα, και αναφέρομαι για ανθρώπους όπως ο γράφων που διαμένει σε περιοχή, την Καλλιθέα εν προκειμένω, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από μέρη στα οποία μπορεί να κινηθεί πεζή σε δασικά μονοπάτια, είναι ότι φτάνοντας με ποδήλατο δεν είναι εύκολο, και οπωσδήποτε μετά από την απαραίτητη ξεκούραση, να τα ακολουθήσεις, αφού γενικά δεν υπάρχει ασφαλές σημείο να αφήσεις το ποδήλατο, οπότε περιορίζεσαι μόνο σε μέρη όπου μπορείς να κουβαλήσεις και το ποδήλατο.           






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: