08 Ιουνίου 2021

[στο ρέμα Γκαλμπένη, στον Υμηττό, 04.06.2021]

Το ρέμα Γκαλμπένη το είχαμε δει και παλαιότερα (ενδεικτικά εδώ). Στο παρόν όμως επιχειρήσαμε μια άνοδο σε αυτό κατά μήκος τής κοίτης του, στην οποία δεν υπάρχουνε μεν γκρεμοί που θα καθιστούσαν αδύνατη την πορεία, εκτός από κατάλληλα εξοπλισμένους αναρριχητές, αλλά όλη η πορεία γίνεται σε κακοτράχαλο βραχώδες / πετρώδες επικλινές έδαφος.
Στο χάρτη από τη wikimapia, που ακολουθεί, έχει σημειωθεί η διαδρομή που ακολουθήσαμε.
















 







Ξεκινήσαμε, νωρίς το πρωί, με το ρέμα να κατεβάζει τη δροσιά του, από το  σημείο που αυτό διασταυρώνεται με το δασικό χωματόδρομο, στο ύψος των Αστυνομικών Ηλιούπολης.


















Στην επόμενη διακρίνεται ένα πρόχειρο εκκλησάκι και μπρος του ένα μικρό τοιχίο.


















----------------------------


















Στην επόμενη το σημείο που συναντιούνται δυο κύρια ρέματα. Αυτό που κατεβαίνει από τα αριστερά στη φωτογραφία (το βορειότερο) είναι το ρέμα Γκαλμπένη. Με το ίδιο όνομα αναφέρεται και το ρέμα που προκύπτει από τη συμβολή τους και συνεχίζει κατάντη.



















Εμείς συνεχίζουμε στο ρέμα Γκαλμπένη.






















Αφού φτάσαμε στα ανάντη του ρέματος, όπου η κλίση έχει ελαττωθεί σημαντικά και η πουρναρώδης βλάστηση είναι ιδιαίτερα πυκνή, συνεχίσαμε νότια, ανεβαίνοντας τη βραχώδη πλαγιά του (στη δεύτερη εικόνα, στο βάθος, διακρίνεται η κορυφή τού Υμηττού)...




















... μέχρι το δασικό χωματόδρομο, ο οποίος έρχεται από Αργυρούπολη προς κορυφή Υμηττού ή ανατολικά προς Κορωπί. Τον ακολουθήσαμε για λίγο κατεβαίνοντας προς την Αργυρούπολη• σύντομα κόψαμε δρόμο εκτός μονοπατιού προς το ύψωμα 562 μ. (ενδεικτικά εδώ και εδώ) και από εκεί στραφήκαμε βορειοδυτικά, εκτός μονοπατιού, αλλά σε σηματοδοτημένη με κούκους διαδρομή...




















(να σημειώσουμε ότι στις δυο προηγούμενες διακρίνονται τα δυο κύρια ρέματα σχηματίζουνε το ρέμα Γκαλμπένη καθώς και η μεταξύ τους πλαγιά με τον υδροκρίτη)
... που συνάντησε το δεύτερο κύριο ρέμα που συμβάλλει με το ρέμα Γκαλμπένη (το σημείο συμβολής τους το είχαμε δει νωρίτερα), μέσω του οποίου επιστρέψαμε.



     

  
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: