03 Απριλίου 2022

[στο Νότιο Υμηττό, 02.04.2022]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από μια σπηλαιώδη με πολλές διαβρώσεις προεξοχή βράχου / ορθοπλαγιά (η βάση της βρίσκεται στα 350 περίπου μ. υψόμετρο), καταφύγιο και ενδιαίτημα μεγάλων πουλιών, που βρίσκεται νότια του Ι.Ν. Πρ. Ηλία Γλυφάδας, βόρεια ενός ρέματος, το οποίο μάλιστα τη χωρίζει από μια άλλη σπηλαιώδη προεξοχή βράχου / ορθοπλαγιά, την οποία είχαμε δει παλαιότερα.
Η θέση τής προεξοχής βράχου / ορθοπλαγιάς βρίσκεται στο τέλος τής διαδρομής που ακολουθήσαμε, από τη δεξαμενή Τερψιθέας, και παρουσιάζεται στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.
























Για να φτάσουμε, πηγαίνοντας, ακολουθήσαμε μια σχετικά βατή πορεία, εκτός μονοπατιού, αν και κατά τόπους διακρίνονται ίχνη μονοπατιού, όχι σηματοδοτημένου πάντως, παράλληλα στην κοίτη τού ρέματος και σε κάποια σημεία στην κοίτη του. Αρχικά κινηθήκαμε νότια τής κοίτης και στη συνέχεια, όταν η πορεία στράφηκε ανατολικά, βόρεια.

Στην επόμενη, στο βάθος, η περιοχή τής Τερψιθέας Γλυφάδας από το σημείο που η διαδρομή στρέφεται τελείως ανατολικά.


















Στην επόμενη βρισκόμαστε λίγες δεκάδες μέτρα από την προεξοχή βράχου / ορθοπλαγιά (αριστερά στη φωτογραφία) που μας ενδιαφέρει στο παρόν καθώς και την δεύτερη, στα νότια τού ρέματος, το οποίο περνάει ανάμεσά τους, προεξοχή βράχου / ορθοπλαγιά (δεξιά στη φωτογραφία).


















Στην επόμενη αυτή στα νότια τού ρέματος προεξοχή βράχου / ορθοπλαγιά.
 


















Ακολουθούν εικόνες από τη βάση τής προεξοχής βράχου / ορθοπλαγιάς, που μας ενδιαφέρει στο παρόν. Στη δεύτερη διακρίνεται και αυτή στα νότια τού ρέματος, το οποίο περνάει ανάμεσά τους.







-------

Στην επόμενη έχουμε φύγει από την προεξοχή βράχου / ορθοπλαγιά, που μας ενδιαφέρει στο παρόν (διακρίνεται στο βάθος, στο μέσο της εικόνας) με σκοπό να επιστρέψουμε, αλλά όχι κάτω, δίπλα και παράλληλα στην κοίτη τού ρέματος (που ήταν η διαδρομή που είχαμε ακολουθήσει ερχόμενοι), αλλά μέσω του υδροκρίτη τής περιοχής τής πλαγιάς μεταξύ του ανωτέρω ρέματος και ενός νοτιότερα, δηλαδή στα δυτικά όρια τής περιοχής Κιάφας Δρυ, στο οποίο ρέμα μάλιστα, πρόσφατα, είχαμε βρει μια παλιά παραδοσιακή προβιομηχανική ασβεστοκάμινο.   

Στις επόμενες, από την περιοχή τού υδροκρίτη, διακρίνεται μεταξύ άλλων, προς τα κάτω, και όλη η ρεματιά μέχρι τις προεξοχές βράχων / ορθοπλαγιές, την οποία ανεβήκαμε πηγαίντας.



   

Δεν υπάρχουν σχόλια: