11 Δεκεμβρίου 2022

[στην Πεντέλη, 10.12.2022]

Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από τη διαδρομή την οποία ακολούθησα, το ζεστό για μήνα Δεκέμβρη, υγρό, με πολύ χαμηλή νέφωση και νοτιά, πρωινό τής 10ης Δεκέμβρη 2022, στη δυτική Πεντέλη. Από τα περισσότερα τμήματα τής εν λόγω διαδρομής έχουνε παρουσιαστεί εικόνες, στο παρόν ιστολόγιο• ουσιαστικά από όλη εκτός από το κατέβασμα προς τη συνοικία Ρέα (του δήμου Διονύσου), το ανέβασμα στο μονοπάτι από το τέλος τής οδού Θυώνης μέχρι τον Ι.Ν. Πρ. Ηλία και το ανέβασμα στο μονοπάτι από τον Ι.Ν. Αγ. Λουκά μέχρι το δασικό χωματόδρομο στην κορυφογραμμή.
Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia, η οποία, σε μια ηλιόφωτη μέρα, θα πρόσφερε στον περιπατητή μια απολαυστική θέα, αλλά και η πορεία μες στο σύννεφο έχει τη δική της μαγεία.

Ακολουθούν εικόνες 

- από αρχαίες αρματροχιές στο μονοπάτι στο οποίο βρέθηκα, αφήνοντας το δασικό χωματόδρομο, λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο εκκίνησης (σ.σ. το τέρμα της οδού Πλάτωνος στην Πολιτεία), σημάδι πως το μονοπάτι αυτό ήταν αρχαία οδός λιθαγωγίας.


























- από το κατέβασμα τού δασικού χωματόδρομου προς τη συνοικία Ρέα (στη δεύτερη, στο βάθος το Διονυσοβούνι).



















- από το μονοπάτι από το τέλος τής οδού Θυώνης μέχρι τον Ι.Ν. Πρ. Ηλία.





















- από το εκκλησάκι Αγ. Νικήτα.


















- από τον Ι.Ν. Αγ. Λουκά (περισσότερες εικόνες από τα τρία εκκλησάκια στην ανάρτηση τής 03.04.2016).
























- από το ανέβασμα στο δασικό χωματόδρομο στην κορυφογραμμή στο διάσελο (στα 790 μ., μεταξύ των κορυφών στα 823 μ. και 876 μ.), από το οποίο κατεβαίνει το μονοπάτι προς την Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονα.





















- και από την κορυφογραμμή, λίγο πριν το κατηφορικό μονοπάτι προς την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: