24 Ιουνίου 2023

Στις παλιές γραμμές τού τρένου 1-11

Παράλληλα με το παρόν ιστολόγιο, διατηρούσα και ένα (ονόματι "Φωτογραφίες Ακολουθίας") στο οποίο ανεβαίνανε παρουσιάσεις σε μορφή pdf. Από αυτές, πολλές, ήτανε παρουσιάσεις από το παρόν ιστολόγιο διαμορφωμένες σε pdf. Επειδή όμως το blogger.com δεν υποστηρίζει αρχεία pdf ή pps, ppsx κλπ, τα αρχεία pdf ανέβαιναν σε site τύπου cloud και κατόπιν το link (μέσω τού οποίου μπορούσε κάποιος να τα κατεβάσει) στο "Φωτογραφίες Ακολουθίας". Δυστυχώς το εν λόγω site έπαψε να υποστηρίζει το μοίρασμα αρχείων οπότε θα έπρεπε να αναζητήσω άλλο site τύπου cloud να ανεβούν εκεί τα αρχεία pdf και κατόπιν τα νέο link στο "Φωτογραφίες Ακολουθίας", κάτι που απαιτούσε χρόνο που δεν υπάρχει.
Το ιστολόγιο "Φωτογραφίες Ακολουθίας" καταργήθηκε και ως πιο πρόσφορη λύση επέλεξα να διαμορφώσω όσα αρχεία pdf δεν σχετίζονται ή σχετίζονται πολύ λίγο με αναρτήσεις τού παρόντος ιστολογίου σε μορφή video και ανά καιρούς να ανεβαίνουνε στο παρόν.
   
Ξεκίνησα με έντεκα video από τη σειρά "Στις παλιές γραμμές τού τρένου" με εικόνες (εποχής 2015-2019) από σχεδόν όλους τους Σ.Σ. τού παλιού σιδηροδρομικού δικτύου και τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών και τρενογεφυρών από:
την Αθήνα μέχρι το Λαύριο
την Αθήνα μέχρι Κόρινθο και Αίγιο 
την Κόρινθο μέχρι Άργος - Ναύπλιο - Τρίπολη και Μεγαλόπολη. 
Να σημειωθεί πως κάποιες κατασκευές, όπως η όμορφη τρενογέφυρα πάνω από το Σύθα ποταμό, στο Ξυλόκαστρο, δεν υπάρχει πια ή κάποιες έχουνε συντηρηθεί.




            








Δεν υπάρχουν σχόλια: