20 Αυγούστου 2022

[στα Όνεια Όρη, 18.08.2022]

Πρόσφατα είχαμε παρουσιάσει εικόνες από μια διαδρομή, στα ανατολικά Όνεια Όρη, από τον Ι.Ν. Ανάληψης, νότια τού χωριού Εξαμίλια, η οποία πέρασε από το χώρο αρχαίων οχυρωματικών έργων (ελληνιστικών χρόνων) στη θέση 37°52’08’’N 22°55’33’’E.
Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από μια διαφορετική διαδρομή, επίσης από τον Ι.Ν. Ανάληψης, προς το χώρο των ανωτέρω αρχαίων οχυρωματικών έργων, μέσω όμως του μονοπατιού το οποίο περνάει από την περιοχή Λιβαδάκι.
Να σημειώσουμε πως τα αρχαία οχυρωματικά έργα απλώνονται σε μια κυκλοειδή περιοχή διαμέτρου 90 περίπου μ., ανατολικά των ερειπίων τού πύργου, που είχαμε παρουσιάσει στην προηγούμενη μας σχετική ανάρτηση, το δε μονοπάτι από βόρεια (αυτό που ακολουθήσαμε στο παρόν) βγαίνει λίγες δεκάδες μέτρα ανατολικότερα των ερειπίων τού πύργου και για αυτό δεν μας ήταν άμεσα ορατό στην προηγούμενη μας επίσκεψη.

Ακολουθούν εικόνες από τη διαδρομή, η οποία έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που προηγείται των εικόνων.



Από τον Ι.Ν. Ανάληψης



















Από τη διαδρομή μέχρι το Λιβαδάκι.


























Από το Λιβαδάκι (στη 2η έχει σημειωθεί η πορεία τού μονοπατιού μετά το Λιβαδάκι, στο πέρασμα από τη βραχώδη περιοχή βόρεια των αρχαίων οχυρωματικών έργων).





















Από τη διαδρομή μετά το Λιβαδάκι προς την περιοχή των αρχαίων οχυρωματικών έργων.


























Και από μερικές ακόμα (πέραν δηλαδή αυτών της 14ης Ιούλη 2022) εικόνες από τα ερείπια του αρχαίου οχυρωματικού περιτειχίσματος.




  


Δεν υπάρχουν σχόλια: