27 Σεπτεμβρίου 2023

[στο όρος Αιγάλεω, 25.09.2023]

Η διαδρομή, την οποία ακολούθησα το πρωινό τής 25ης Σεπτέμβρη και έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που προηγείται των εικόνων, στις βορειοδυτικές και δυτικές παρυφές τού όρους Αιγάλεω, με αφετηρία και επιστροφή το σημείο από το οποίο ξεκινά ο δασικός χωματόδρομος, στο τέλος τού οικισμού Σκαραμαγκά, δίπλα στα ιδιωτικά εκπ/τήρια «Νέα Παιδεία», την έχω ακολουθήσει, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, ανά καιρούς.
























Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από σημεία τής διαδρομής από τα οποία δεν είχανε παρουσιαστεί παλαιότερα εικόνες.

Από τον «Κόκκινο Βράχο» και ιδίως το σημείο που δείχνει πως τα βράχια έχουν επιπεδωθεί τεχνητά (βλέπε 3η και 4η εικόνα). Ίσως στα αρχαία χρόνια να υπήρχε παρατηρητήριο:


















































Από το μονοπάτι, με κόκκινα σημεία και κούκους, που κατεβαίνει προς τις σπηλιές «Ηρώο Κορυδαλλού»  και «Τρύπια σπηλιά», περνά ανάμεσά τους και ανεβαίνει οφιοειδώς προς το δασικό χωματόδρομο:























Στις επόμενες ένας εξώστης στον κάθετο βράχο, δίπλα στο μονοπάτι, αλλά με προβληματική, λόγω της πυκνής βλάστησης, πρόσβαση:



















Επιστρέφοντας στο μονοπάτι, λίγες δεκάδες μέτρα βορειότερα, άφησα το σηματοδοτημένο (με κόκκινα σημεία και κούκους) μονοπάτι (το οποίο στρέφεται δυτικά προς τα κάτω, κάνει ένα κύκλο γύρω από μια απόληξη βράχου και ανεβαίνει βορειότερα προς το δασικό χωματόδρομο) για να βγω εύκολα στο δασικό χωματόδρομο, που περνάει λίγο παραπάνω. Δεν υπάρχει μονοπάτι, το έδαφος είναι βατό και οι μετακινημένες πέτρες, από ορειβάτες, υποδεικνύουνε το πέρασμα. Στην τελευταία εικόνα υποδεικνύεται από τις πέτρες, που τοποθέτησα, το σημείο που βγήκα (Πρακτικά το σηματοδοτημένο με κόκκινα σημεία και κούκους μονοπάτι περνά περί τα 100 μ. νοτιοδυτικά και βρίσκεται σχετικά εύκολα):



Δεν υπάρχουν σχόλια: