04 Οκτωβρίου 2024

[στον Υμηττό, 03.10.2024]

Από την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρέα, ξεκινάει το κλασικό μονοπάτι προς την κορυφογραμμή τού Υμηττού εικόνες από το οποίο έχουνε παρουσιαστεί κατ’ επανάληψη στο παρόν ιστολόγιο (σ.σ. μετά το υψόμετρο 702 μ. διασταυρώνεται με άλλα μονοπάτια ή δασικούς δρόμους προς Μνημείο Μιχαηλίδη, τη θέση Πύργος, τα ανάντη των ρεμάτων Σαρίνα και Βαμβακιά κ.λπ.).
Εκτός όμως από αυτό υπάρχουνε και άλλα δυο μονοπάτια, τα οποία ξεκινώντας από την Ι.Μ. Καρέα σε οδηγούνε στην κορυφογραμμή. Αμφότερα ξεκινάνε από τη θέση «Στάνη», στο τέλος τού δασικού χωματόδρομου πάνω από το Καταφύγιο Υμηττού και την Ι.Μ. Καρέα. Αρχικά βέβαια ακολουθείς το ανωτέρω μονοπάτι, από την Ι.Μ. Καρέα, το οποίο αφήνεις στην τρίτη διασταύρωσή του με το δασικό χωματόδρομο, για να τον ακολουθήσεις ανατολικά προς τη θέση «Στάνη».
Από εκεί μπορείς να ακολουθήσεις είτε τη σηματοδοτημένη ανηφορική διαδρομή βόρεια βορειοανατολικά που λίγο μετά στρέφεται νοτιοανατολικά είτε το πιο ανηφορικό και οφιοειδές μονοπάτι ανατολικά νοτιοανατολικά, το οποίο κινείται στη ράχη μεταξύ των δύο ρεμάτων, τα οποία ενώνονται λίγο πριν την Ι.Μ. Καρέα και συνεχίζοντας αποτελούνε το νοτιότερο από τους τρεις κλάδους που σχηματίζουνε το ρέμα / ποτάμι τής Πικροδάφνης.

Από την προηγούμενη φορά, πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια, που το είχα περάσει έχει συντηρηθεί και ανανεωθεί η σηματοδότησή του.

Το πρωινό τής 3ης Οκτώβρη 2024, ένα πρωινό που η κατάσταση τής ατμόσφαιρας εξασφάλιζε αυτή τη μοναδικότητα των χρωμάτων που συναντά κανείς στις δυτικές πλαγιές τού κεντρικού Υμηττού, ανάλογα με την εποχή, το ακολούθησα μέχρι το δασικό χωματόδρομο στην κορυφογραμμή.

Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:


Ακολουθούνε λίγες εικόνες από το μονοπάτι (μετά τη θέση «Στάνη»):




























-στην επόμενη τμήμα αρχαίου δρόμου:





































-στην επόμενη η ράχη που ανεβαίνει το μονοπάτι, μεταξύ των δυο ρεμάτων που αναφέρθηκαν ανωτέρω:







         

Δεν υπάρχουν σχόλια: