11 Μαΐου 2021

[στον Υμηττό, 01.05.2021]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από την κυκλική διαδρομή, στον Υμηττό, με αφετηρία και κατάληξη την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρέα, όπως έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia, που ακολουθεί.


















Η άνοδος έγινε από το κλασσικό μονοπάτι από τον Καρέα προς την κορυφογραμμή.





Εκεί κινηθήκαμε βόρεια, προς την περιοχή του αρχαίου Πύργου, όπου διαγράψαμε κυκλικά το δασικό χωματόδρομο.
Η εικόνα, που ακολουθεί, από ένα σημείο με ωραία θέα προς τα ανατολικά.
Διακρίνονται, στην εικόνα, από τα αριστερά προς τα δεξιά: Η κορυφή τού (βόρειου) Υμηττού (στο βάθος αριστερά, οριακά, οι ραδιοτηλεοπτικές κεραίες), η ανατολική διακλάδωση τού βόρειου Υμηττού με τις κεραίες τής κινητής τηλεφωνίας, το ρέμα της Χαλιδούς, το Κορωπί με πίσω του στο βάθος να ξεχωρίζουν οι ορεινοί όγκοι τής Μερέντας και του Πάνειου όρους, ο λόφος με το αρχαίο ρωμαϊκό λατομείο, τον Ι.Ν. Πρ. Ηλία και το Ιερό Ομβρίου Διός και Προοψίου Απόλλωνα και οι λόφοι Μαυροβούνι, Στρώμα, Στραβαετός και Πρ. Ηλία (ή δασωμένη κορυφή με υψ. 641 μ.) στο Νότιο Υμηττό και (οριακά) ο Σαρωνικός κόλπος.
















Στην επιστροφή κατεβήκαμε από μια καλώς σηματοδοτημένη διαδρομή, που δεν θεωρείται μονοπάτι, πάνω στο διαβρωμένο ασβεστολιθικό (καρστικό) έδαφος, η οποία περνά από το χώρο παλιού μικρού λατομείου πέτρας και την περιοχή Στάνη, προτού συναντήσει το δασικό χωματόδρομο προς Καρέα και Αργυρούπολη.












              

Δεν υπάρχουν σχόλια: