21 Ιανουαρίου 2021

[στο Νότιο Υμηττό, 17.01.2021]

Τη διαδρομή από τη Δεξαμενή, στα 170 περίπου μ. υψόμετρο, στην Αίγλη Τερψιθέας στη Γλυφάδα,  προς το εκκλησάκι τού Πρ. Ηλία ή / και την κορυφή τού λόφου στα 641 μ. την έχουμε δει και παλαιότερα.



















Στο παρόν συνεχίζουμε ...






















... προς την κορυφή του λόφου Στρώμα, η οποία βρίσκεται στα 725 μ. υψόμετρο, αλλά είναι κατειλημμένη από εγκαταστάσεις τής ΥΠΑ και την προσεγγίζουμε μέχρι την περίμετρο των εγκαταστάσεων.
Λόγω του χιονιού, το πρωινό της 17ης Γενάρη, δεν ακολουθήσαμε τη διαδρομή στο διάσελο με το Μαυροβούνι, για να κατέβουμε το ρέμα Βαρελά γιατί τα σημάδια τής διαδρομής στο διάσελο ήτανε καλυμμένα και η πορεία σίγουρα θα απαιτούσε πολύ περισσότερο χρόνο.    
Για λίγο κινηθήκαμε στο ρέμα που ξεκινά βορειοδυτικά τής κορυφής τού Στρώματος και κινείται προς την Τερψιθέα




















, αλλά το μονοπάτι που θυμόμουν κάποτε, μετά τις καταστροφικές για το δάσος φωτιές τού 2009 και το πυκνής βλάστησης δάσος που ευτυχώς αναγεννιέται στην περιοχή, δεν υπάρχει πια.
Κατόπιν επιστρέψαμε από γνώριμους δασικούς δρόμους και μονοπάτια κάνοντας πρώτα μια μικρή παράκαμψη για να φωτογραφήσουμε ένα παλιό παρατημένο Daihatsu, ψηλά στο Στρώμα, στη θέση  37°53'20’’N 23°48'4’’E, 45 περίπου μ. από το δασικό χωματόδρομο, που θα βρέθηκε εκεί μάλλον από εσφαλμένο υπολογισμό τού οδηγού σε απόπειρα αναστροφής.











 















Συνολικά η διαδρομή που ακολουθήσαμε καταγράφεται στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί:  


       

Δεν υπάρχουν σχόλια: