27 Νοεμβρίου 2022

[στην Πάρνηθα, 26.11.2022]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από την κυκλική διαδρομή, την οποία ακολουθήσαμε το πρωινό τής 26ης Νοέμβρη 2022, στην Πάρνηθα, στις πλαγιές της, εκατέρωθεν τής όμορφης ρεματιάς «Χούνη» και στην πλαγιά, νότια τής κορυφής «Όρνιο», μεταξύ τής κορυφής «Μπάφι» (με το χώρο αναψυχής και κατάλυμα) και της κορυφής «Αυγό», την οποία διασχίζουν αρκετά μικρά ρέματα που κατάντη εκβάλουνε στο ρέμα τής Χούνης.
Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:

























Ξεκινήσαμε από το Κιόσκι, που βρίσκεται δίπλα στο δρόμο που έρχεται από τον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας, στο σημείο που ο δρόμος διακλαδίζεται σε αυτόν που πάει βόρεια προς «Μπάφι» κλπ και νότια στο Casino, ακολουθώντας το κατηφορικό μονοπάτι προς τη ρεματιά τής Χούνης.


















Φτάνοντας κοντά στην κοίτη, αφήσαμε το μονοπάτι που κατεβαίνει τη «Χούνη», προς Θρακομακεδόνες, παίρνοντας αυτό προς τα ανάντη δίπλα της.


























Σύντομα το μονοπάτι στρέφεται ανατολικά ανεβαίνοντας την πλαγιά οφιοειδώς προς Φλαμπούρι.























Στο σημείο που έχει υποδειχθεί με αστεράκι, στον ανωτέρω χάρτη, 























...συνεχίσαμε προς τη «δύσκολη διαδρομή», η οποία πάντως δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία εκτός του ότι είναι αρκετά, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, ανηφορική και σε κάθε περίπτωση διασχίζεται εύκολα από έναν έμπειρο ορεινό πεζοπόρο. Η επιλογή βασίστηκε στο γεγονός ότι προσφέρει πολύ ωραία θέα.
 




               

















Αφού ανεβήκαμε και κάναμε μια μικρή στάση, στο χώρο αναψυχής στο Φλαμπούρι


















...συνεχίσαμε για λίγο στο δασικό χωματόδρομο βόρεια, τον οποίο αφήσαμε για το πολύ όμορφο μονοπάτι, μες στο πυκνό ελατοδάσος, στην (όπως ήδη αναφέραμε) πλαγιά, νότια τής κορυφής «Όρνιο», μεταξύ τής κορυφής «Μπάφι» (όπου υπάρχει χώρος αναψυχής και κατάλυμα) και της κορυφής «Αυγό», την οποία διασχίζουν αρκετά μικρά ρέματα που κατάντη εκβάλουνε στο ρέμα τής Χούνης.






















Επιστρέψαμε κάνοντας έναν μικρό κύκλο κατά μήκος τού μονοπατιού που κινείται κάτω και παράλληλα στο δρόμο προς το «Μπάφι».   



Δεν υπάρχουν σχόλια: