26 Απριλίου 2023

[στην Πάρνηθα, 23.04.2023]

Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από τη διαδρομή, την οποία ακολούθησα το πρωινό τής 23ης Απρίλη 2023, στην Πάρνηθα και η οποία έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:
























Σημείο εκκίνησης και επιστροφής ήταν ο χώρος στάθμευσης στο Μπάφι.

Ακολουθούν εικόνες:
-από το μονοπάτι, από το Μπάφι μέχρι τον περιβάλλοντα χώρο τού Ι.Ν. Αγ. Πέτρου και της περιοχής  «Μόλα». Η διαδρομή μες στο δάσος και μες στο σύννεφο, κατά τόπους αραιό κατά τόπους πυκνό, σε τοπίο με διάσπαρτες πινελιές χιονιού, ήτανε μαγευτική!:






























-στις επόμενες η Βρύση τής «Χαράς», η οποία κατασκευάστηκε από το σύλλογο εκδρομέων «Ο Φυσιολάτρης» προς τιμήν τού Χρήστου Γιαννόπουλου:















































-από το μνημείο προς τιμή των ελλήνων πατριωτών που εκτέλεσαν οι ναζί, στη θέση «Γκούρα», την 27.07.1944, από το οποίο πέρασα, επιστρέφοντας μέσω του ασφαλτόδρομου:

























Εκεί έκανα δυο μικρές παρακάμψεις προς δύο παρακείμενες, πολύ εύκολα προσβάσιμες κορυφές:

-αρχικά ακολούθησα το δασικό χωματόδρομο που πάει προς την περιοχή «Μακρυχώραφο», η οποία βρίσκεται στην ανατολική Πάρνηθα, δίπλα και βορειοδυτικά τού λόφου «Κατσιμίδι». Φτάνοντας, λίγες εκατοντάδες μέτρα αφότου πήρα τον υπόψη δασικό χωματόδρομο, σε μια περιοχή με λίγα δέντρα, ένα διαβρωμένο ασβεστολιθικό (καρστικό) πεδίο, στράφηκα προς την κορυφή του, στα 1.092 μ.:





















-στην επόμενη, που λήφθηκε από την κορυφή στα 1.092 μ., η απέναντι, προς τα δυτικά / ελαφρά νοτιοδυτικά, κορυφή, στα 1.131 μ. (στην οποία ανέβηκα στη συνέχεια):


















-κατόπιν, αφού επέστρεψα στο σημείο τού προηγούμενα αναφερθέντος μνημείου, ανέβηκα προς την κορυφή στα 1.131 μ., η οποία είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη από δυτικά:




















Σημείωση: οι εν λόγω κορυφές και ιδίως αυτή στα 1.092 μ., η ανατολικότερη, δεν έχουνε κάποιο άλλο ύψωμα να εμποδίζει, λόγω τού ύψους του, τη θέα προς τα βορειοανατολικά, οπότε η θέα προς τα εκεί, καιρού επιτρέποντος, θα είναι καλή. Ευελπιστώ με πρώτη ευκαιρία να περάσω. 

Τέλος κλείνω με μια εκπληκτική εικόνα κορμού δέντρου, σε προχωρημένη σήψη, στο οποίο όμως οι ρόζοι από τα κλαδιά αντέχουν!


        

Δεν υπάρχουν σχόλια: