31 Μαρτίου 2024

[στην Πάρνηθα, 30.03.2024]

Στο παρόν παρουσιάζονται λίγες εικόνες από τη σχετικά εύκολη διαδρομή την οποία ακολουθήσαμε το ανοιξιάτικο ζεστό πρωινό (*) τής 30ης Μάρτη 2024, στην Πάρνηθα. Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:

























Ξεκινήσαμε από την περιοχή Παλαιοχώρι, με το ΔΥΣΤΥΧΩΣ σχεδόν εγκαταλελειμμένο πια φυτώριο, δυτικά τού μικρού Ι.Ν. Αγίας Τριάδας και του καμένου από το 2007, μικρού Chalet «Κυκλάμινα» και λίγο μετά τα κτίρια τού «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» και «Δασοφυλακίου», και ανεβήκαμε το ρέμα, το οποίο κατεβαίνει / έρχεται από ψηλά την κορυφή «Καραβόλα» [σ.σ λίγο παρακάτω, το εν λόγω ρέμα, αφού ενωθεί με το ρέμα που έρχεται από το Διάσελο Πανός (μεταξύ Καραβόλας και Πλατιού βουνού) συνεχίζει ως ρέμα «Καμπέρα» και λίγο προτού εκβάλει, στο ύψος τής περιοχής «Μεσονύχτι», στο ρέμα / ποτάμι «Κελάδωνα», ως ρέμα «Μποντιά»]. Εικόνες από το υπόψη ρέμα, επίσης βόρεια τής περιοχής «Παλιοχώρι», είχανε παρουσιαστεί και παλαιότερα, αλλά τότε το κατέβαινα ερχόμενος από Πηγή «Πλατάνα» και Πηγή «Σκίπιζα».
Ακολουθούνε λίγες εικόνες από το υπόψη ρέμα:





















-πόση όμως ομορφιά μπορεί να χωρέσει σε ένα λουλούδι ούτε ένα εκατοστό διαμέτρου; Αμέτρητη ίσως;












































Περάσαμε από την Πηγή «Σκίπιζα» (βλέπε το προηγούμενο link) και φτάσαμε στο Πυροφυλάκιο ΕΔΑΣΑ, εικόνες από το οποίο είχανε παρουσιαστεί και παλαιότερα.

Ακολουθούνε, αυτή τη φορά και από το εσωτερικό του, λίγες εικόνες από το Πυροφυλάκιο ΕΔΑΣΑ:
























Από εκεί συνεχίσαμε στο μονοπάτι που περνά νότια τής κορυφής Καραβόλα και βγαίνει στον ασφαλτόδρομο που διατρέχει τις δυτικές και βόρειες πλαγιές τής Κακίας Ράχης (βλεπε τις τέσσερις πρώτες εικόνες από το προηγούμενο link) και επιστρέψαμε ακολουθώντας τον ασφαλτόδρομο.  

(*) συγκρίνοντας με πέρσι και μάλιστα ένα μήνα σχεδόν μετά, ήτοι 23.04.2023, όταν πάνω από τα 1.100 μ. στην Πάρνηθα είχε πέσει και λίγο χιόνι, η 30η Μάρτη 2024, φαντάζει καλοκαιρινή με θερμοκρασίες, γύρω στις 10 πμ κοντά στους 18 βαθμούς Kελσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: