30 Μαρτίου 2024

[στον Υμηττό, 29.03.2024]

Στο παρόν παρουσιάζονται λίγες εικόνες από τη διαδρομή, την οποία ακολούθησα το πρωινό, με τον ήλιο να μην έχει φωτίσει ακόμα άμεσα όλα της τα σημεία, της 29ης Μάρτη 2024, με αφετηρία και κατάληξη την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρέα. Η εν λόγω διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia, ενώ στο απόσπασμα από το χάρτη έχει σημειωθεί το κακοτράχαλο μονοπάτι, πάνω από την απόκρημνη νότια όχθη τού ρέματος «Σαρίνα»*, μέσω του οποίου κατέβηκα. 




































Πρόκειται για διαδρομή από την οποία έχουνε κατ’ επανάληψη παρουσιαστεί εικόνες, στο παρόν ιστολόγιο, αλλά η λαμπρότητα και καθαρότητα τής πολύ ζεστής, για πρώτες μέρες Άνοιξης, μέρας, μετά από 2-3 μέρες θολούρας από την αφρικανική σκόνη, με τους μακρινούς ορεινούς όγκους (Αργολίδας, Ζήρειας, Γερανείων, Πατέρα, Κιθαιρώνα, Πάρνηθας, Εύβοιας και Πεντέλης) να οριοθετούνε τον ορίζοντα, σε συνδυασμό με την ποικιλόχρωμη εποχική ανθοφορία – από τις ωραιότερες στην αττική γη, κυρίως των χαμηλών, χωρίς κορμό, ανθέων, ολούθε στις πλαγιές αυτές τού Υμηττού, ήτανε κίνητρα για την παρούσα ανάρτηση.



























Ακολουθούν εικόνες από το κακοτράχαλο μονοπάτι (σηματοδοτημένο με κούκους και κίτρινα σημάδια) πάνω από την απόκρημνη νότια όχθη τού ρέματος «Σαρίνα»:

























Η άγρια συκιά έχει σημάνει την Άνοιξη για τα καλά!: 
























* Για το ρέμα «Σαρίνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: