27 Μαΐου 2021

[στο Ποικίλο όρος 16.05.2021]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από μια πλήρη διάσχιση τού Ποικίλου όρους, με ποδήλατο, από το βορειοανατολικότερό του άκρο, στα όρια Ζωφριάς Άνω Λιοσίων και Αγ. Γεωργίου Καματερού, μέχρι το νοτιοδυτικότερό του, στο Σκαραμαγκά και από εκεί πίσω προς το Δαφνί, όλη σε χωματόδρομο με νεροφαγώματα και χαλίκια σε αρκετά σημεία. Η διαδρομή, που σημειώνεται στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί (όπου έχουνε σημειωθεί και ορισμένα χαρακτηριστικά υψόμετρα), ξεκίνησε από το σταθμό τού Προαστιακού στο Ζεφύρι και κατέληξε στο σταθμό τού Μετρό Αγίας Μαρίνας Αιγάλεω. Διήρκεσε 3 ώρες. Προφανώς ένας αθλητής δρόμων ή ποδηλασίας θα τη διένυε σε πολύ μικρότερο χρόνο, αλλά ο σκοπός τού ιστολόγου δεν είναι (ούτε θα μπορούσε να είναι) το κυνήγι τής επίδοσης. Η διαδρομή είναι όμορφη αφ’ εαυτής, παρά τις όποιες ανθρώπινες παραφωνίες, και το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να μετάσχεις αυτής τής ομορφιάς.











































Στην επόμενη σε κύκλο: ο βράχος με το Σπήλαιο τού Κούκου και (δεν διακρίνεται) το θρόνο τού Οδυσσέα και χαμηλότερα το Σπήλαιο Στρώμα στη ρεματιά Γιωργίζα.


















Στην επόμενη, ψηλά στο βάθος, το Σπήλαιο τού Κούκου.























Στην επόμενη, μεταξύ άλλων διακρίνεται ο χώρος, το παλιό νταμάρι, όπου βρίσκεται το Θέατρο Πέτρας.


















Στις δυο επόμενες ένα μικρό σπήλαιο, στη θέση 38°02'49''N 23°40'07''E, ανατολικά των αθλητικών εγκαταστάσεων στα παλιά νταμάρια Γρηγορίου και νοτιοδυτικά τής κορυφής τού Ποικίλου όρους (Ζαχαρίτσα - εδώ, εδώ κ.λπ.). 







       












-----------------------------























Στις δυο επόμενες η είσοδος τού σπουδαίου σπηλαιοβάραθρου Δρομέας, που βρίσκεται στη θέση 38°01'07''N 23°37'43''E, το οποίο αποκαλύφτηκε με τη διάνοιξη τού δασικού χωματόδρομου. Το εν λόγω σπήλαιο δεν είναι προσβάσιμο παρά σε εκπαιδευμένες ομάδες σπηλαιολόγων και μάλιστα χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση νέων σπηλαιολόγων.





















-----------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια: