12 Ιανουαρίου 2023

[στην Πάρνηθα – Πηγή «Μπικέζα» – Ράχη «Καραμανλή», 11.01.2023]

Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από τη διαδρομή, την οποία ακολούθησα το πρωινό τής 11ης Γενάρη 2023, στην Πάρνηθα και η οποία έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia: 






























Ξεκίνησα από την περιοχή τής «Πηγής Φυλής» (ενδεικτικά στις αναρτήσεις: 04.06.2022 και 17.12.2022) προς την περιοχή «Κλημέντι».























Εκεί συνέχισα δυτικά κατά μήκος τού δασικού χωματόδρομου που πάει προς τη «Ράχη Καραμανλή» και την περιοχή «Μπόρσι»:























-στην επόμενη η κορυφή του «Βουνού Φυλής» από βόρεια: 


















Συνέχισα στο δασικό χωματόδρομο, προς τα βόρεια, προς την Πηγή «Μπικέζα»:




















Κατόπιν συνέχισα βόρεια στο μονοπάτι…























…που με έβγαλε στο δασικό χωματόδρομο:


















Στο σημείο τής επόμενης συνέχισα δυτικά προς τη «Ράχη Καραμανλή». Να σημειώσω πως κάποιος/α που θέλει να πάει στην περιοχή «Μπόρσι», όπου υπάρχει Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής (να μην συγχέεται με τους Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής αφενός στην περιοχή τής «Πηγής Φυλής» αφετέρου στο νότιο μέρος τού «Πλατιού Βουνού»), μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι που υποδεικνύει η πινακίδα ή λίγες δεκάδες μέτρα νωρίτερα να πάρει το δασικό χωματόδρομο (στον οποίο εξάλλου καταλήγει το μονοπάτι) προς τα ανατολικά και μετά βόρεια):


















Ακολουθούν εικόνες από τη διαδρομή στην πεπλατυσμένη και επιμήκη «Ράχη Καραμανλή» (σ.σ. η θέα είναι εξαιρετική, ιδίως προς τα βόρεια, αλλά η νέφωση τού πρωινού τής 11ης Γενάρη 2023 την περιόρισε κατά πάρα πολύ:










































Στην επιστροφή, στο ύψος τού δασικού χωματόδρομου, που ανεβαίνει προς την κορυφή τού «Βουνού Φυλής», τον ακολούθησα για λίγο και μετά επέστρεψα μέσω ενός όμορφου μονοπατιού, δυτικά τής περιοχής «Μάλι Τέρι» και του Καταφύγιου / πυροφυλάκιου λίγο νοτιότερα:




Δεν υπάρχουν σχόλια: